Nije namjerno --- : (skice i crteži) / Davor Velnić
Autor Velnić, Davor
Nakladnik Zagreb : Društvo hrvatskih književnika , 2008
Materijalni opis 427 str. ; 18 cm
Nakladnički niz Mala knjižnica Društva hrvatskih književnika ; knj. 85
Napomena Bibliografija: str. 423.
Predmetna odrednica Krleža, Miroslav, 1893-1981 - kult ličnosti - kritike
Matvejević, Predrag, 1932-2017
Brodskij, Iosif Aleksandrovič, 1940-1996
Gamulin, Grgo, 1910-1997
Chomsky, Noam, 1928- (Novi militaristički humanizam)
Aleksander, Irina, 1900 (ili 1903)-2002 (memoari)
Desnica, Vladan, književnik, 1905-1967 (djela)
Novak, Slobodan, književnik, 1924-2016 (Pristajanje)
Dubrović, Ervin, 1957- (Vrag nikad ne spava)
Venecija - književne teme i motivi
Klasifikacijska oznaka 821.163.42-4 Hrvatska književnost. Eseji
Anotacija Knjiga ogleda, osvrta i polemika, prvotno objavljenih u časopisima i dnevnom tisku ("Novi list", "Književna Rijeka", "Vjesnik", Republika"...). Autor piše načinom koji nije uobičajen u hrvatskoj književnosti, odmičući od trendova i mode, istražujući općeprihvaćene predrasude. Također, govori o popularnim svjetskim i hrvatskim piscima: o Noamu Chomskom, Miroslavu Krleži, Predragu Matvejeviću...
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-278-025-3
Građa Knjigaknjiga

VELNIĆ, Davor
Nije namjerno --- : (skice i crteži) / Davor Velnić. - Zagreb : Društvo hrvatskih književnika, 2008. - 427 str. ; 18 cm. - (Mala knjižnica Društva hrvatskih književnika ; knj. 85)
Bibliografija: str. 423.
ISBN 978-953-278-025-3


Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica Primorsko-goranske županije
  • Skupni katalog sustava Zaki
Posebne zbirke
  • Zavičajna
  • Rara
  • Bibliotečna
  • Glazbena
  • Filmska
Knjige
  • Novo u knjižnicama
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti