Hrvatska glazba u XX. stoljeću : [zbornik radova sa znanstvenoga skupa održanog u Palači Matice hrvatske 22 - 24. studenog 2007.] / [glavna urednica Jelena Hekman]
Ostali autori Hekman, Jelena [glavna urednica]
Nakladnik Zagreb : Matica hrvatska , 2009
Materijalni opis 522 str. : ilustr., note ; 23 cm
Nakladnički niz Biblioteka XX. stoljeće
Napomena Bibliografija uz većinu radova.
Kazalo.
Predmetna odrednica Bombardelli, Silvije, 1916-2002 (djela)
Radica, Ruben, 1931- (djela)
Parać, Frano, 1948- (djela)
Jelaska, Olja, 1967- (djela)
Hatze, Josip, 1879-1959 (Adel i Mara)
Parać, Ivo, 1890-1954 (Adelova pjesma)
glazba - Hrvatska - 20.st. - zbornici
jazz - povijest - Hrvatska
glazba - Split - 20.st.
glazba - Varaždin - 20.st.
glazba - Zagreb - 20.st.
skladatelji - Varaždin - 20.st.
narodna glazba - Slavonija
glazba za tamburu - Hrvatska - 20.st.
klapske pjesme - Dalmacija
Klasifikacijska oznaka 78(497.5) Hrvatska glazba. Uključujući: Glazba u Hrvatskoj
78.036 Moderni glazbeni pokreti (od kraja 19. st.). Realizam, impresionizam i pravci 20 st.
78(08) Glazba. Poligrafije. Zbornici
Anotacija Glavna urednica Jelena Hekman objedinila je u ovom zborniku dvadeset pet radova autora koji su sudjelovali na znanstvenome skupu "Hrvatska glazba u 20. stoljeću", Skup je održan od 22. do 24. studenoga 2007. u Zagrebu. Nisu uvršteni tekstovi osmero autora koji do zadanoga roka nisu uspjeli predati rukopis.Tematika radova obuhvaća estetiku glazbe, skladatelje 20. stoljeća, glazbeni život pojedinih gradova u Hrvatskoj, jazz u Hrvatskoj. U širokom dijapazonu tema nalaze se i zagrebački nakladnici prije drugoga svjetskog rata, glazbeni amaterizam, električna gitara i npr. skrivene osobe u hrvatskoj glazbi 20. stoljeća. MO.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-150-872-8
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica Primorsko-goranske županije
  • Skupni katalog sustava Zaki
Posebne zbirke
  • Zavičajna
  • Rara
  • Bibliotečna
  • Glazbena
  • Filmska
Knjige
  • Novo u knjižnicama
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti