Naši i strani povjesničari hrvatske drame i kazališta, teatrolozi i kritičari / Krležini dani u Osijeku 2010. ; priredio Branko Hećimović
Autor
Krležini dani (2010 ; Osijek)
Ostali autori
Materijalni opis
2 sv. : ilustr. ; 24 cm
Sadrži
Dio 1 : U spomen Nikoli Batušiću.

Godina izdavanja2011
Materijalni opis374 str. : ilustr.
NapomenaBibliografija iza većine poglavlja.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Summary.
Kazala.
Predmetna odrednicaTausk, Victor, 1879-1919
Raić Lonjski, Ivo, 1881-1931
Batušić, Nikola, 1938-2010 - život i djelo
Ujčić, Vitomir, 1910-1999
Čulić, Ćiro, 1920-1995
Rošić, Đuro, 1897-1986
Turkalj, Nenad, 1923-2007
Blažek, Pavle, 1930-1988
Mucić, Dragan, 1932-1992
Foretić, Dalibor, 1943-2001
Isusovci - povijest - Hrvatska
Isusovci - Hrvati - kulturno djelovanje
Držić, Marin, ca 1508-1567 (Dundo Maroje)
Gotovac, Jakov, 1895-1982 (Ero s onoga svijeta)
Čičin-Šain, Ćiro, 1890-1960 (djela)
Donat, Branimir, 1934-2010 (djela)
Palmotić Dionorić, Jaketa, 1623-1680 (Didona)
hrvatska drama - 17. st.
kazalište - povijest - Hrvatska
hrvatska književnost - moderna
kazališna kritika - Hrvatska - 20. st.
ples : glazba
kazalište - Osijek - 1895. - mađarski utjecaji
kazalište - Rijeka - 20. st.
pučko kazalište - Gradišće - 20. st.
Klasifikacijska oznaka792(497.5)(091) Povijest hrvatskog kazališta
821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Sadrži
Književnost kao zavičaj / Boris Senker. str. 7-17

AutorSenker, Boris
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
O razlici u književnopovijesnoj procjeni djela Marina Držića (i reskripcije Marka Foteza) Dundo Maroje kod Creizenacha, Cronije, Marchiori, Kindermanna i Birnbauma / Željko Uvanović. str. 18-30

AutorUvanović, Željko
NapomenaBibliografija: str. 29-30.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Hrvatska književna historigrafija o Smješnicama / Zlata Šundalić. str. 31-53

AutorŠundalić, Zlata
Materijalni opisIlustr.
NapomenaBibliografija: str. 52-53 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Istraživači povijesti isusovačkog kazališta u Hrvatskoj / Lucija Ljubić. str. 54-66

AutorLjubić, Lucija
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Zaboravljeno lice moderne : Viktor Tausk / Sibila Petlevski. str. 67-77

AutorPetlevski, Sibila
NapomenaBibliografija: str. 77 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Kazališni kritičari o Raićevim režijama Hamleta / Antonija Bogner-Šaban. str. 78-84

AutorBogner-Šaban, Antonija
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Gledatelj kao sustvaralac : Gavellin pojam Mitspiela (suigre) u svjetlu novije filozofije umjetnosti / Marijan Varjačić. str. 85-92

AutorVarjačić, Marijan
NapomenaBibliografija: str. 92 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Hrvatska operna kritika između dvaju svjetskih ratova na primjeru Gotovčeva Ere s onoga svijeta / Sanja Majer-Bobetko. str. 93-106

AutorMajer-Bobetko, Sanja
NapomenaBibliografija: str. 104-106 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Hrvatska pera u apologiji plesnog teatra / Maja Đurinović. str. 107-113

AutorĐurinović, Maja
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
13. godina djelovanja Ernesta Dirnbacha - kazališnog kritičara "Hrvatskog lista" : (1929 - 1941) / Alen Biskupović. str. 114-133

AutorBiskupović, Alen
NapomenaBibliografija novinskih članaka Ernesta Dirnbacha objavljenih u časopisu "Hrvatski list": str. 125-131.
Bibliografija: str. 132-133; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Kazališno-kritički profil Ćire Čičin-Šaina / Ivan Bošković. str. 134-143

AutorBošković, Ivan J.
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Vitomir Ujčić - zaboravljeni kritičar iščezlog kazališta / Jelena Lužina. str. 144-151

AutorLužina, Jelena
NapomenaBibliografija: str. 151.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Zašto kritike Ćire Čulića otkrivaju zaustavljeno kazališno vrijeme / Vlatko Perković. str. 152-157

AutorPerković, Vlatko
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Đuro Rošić - kroničar riječkoga glumišta : 1955 - 1980 / Darko Gašparović. str. 158-165

AutorGašparović, Darko
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Hubert Pettan - muzikološka istraživanja stvaralaštva Ivana Zajca kao vrelo za nova teatrološka istraživanja u području glazbenog kazališta / Dalibor Paulik. str. 166-178

AutorPaulik, Dalibor
Materijalni opisIlustr.
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Jezikhrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-154-101-5
Jezik
hrvatski
Građa
Knjigaknjiga

KRLEŽINI dani (2010) ; Osijek)
Naši i strani povjesničari hrvatske drame i kazališta, teatrolozi i kritičari / Krležini dani u Osijeku 2010. ; priredio Branko Hećimović. - Zagreb : Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU, Odsjek za povijest hrvatskog kazališta ; Osijek : Hrvatsko narodno kazalište : Filozofski fakultet, 2011-2012. - 2 sv. : ilustr. ; 24 cm


Dio 1 : U spomen Nikoli Batušiću. - 2011. - 374 str. : ilustr.
Bibliografija iza većine poglavlja. - Bibliografske bilješke uz tekst. - Summary. - Kazala.
ISBN 978-953-154-101-5


Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica Primorsko-goranske županije
  • Skupni katalog sustava Zaki
Posebne zbirke
  • Zavičajna
  • Rara
  • Bibliotečna
  • Glazbena
  • Filmska
Knjige
  • Novo u knjižnicama
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki