Dubinski rez : kroz hrvatsku dramu 20. stoljeća / Darko Gašparović
Autor Gašparović, Darko
Nakladnik Zagreb : Hrvatski centar ITI , 2012
Materijalni opis 511 str. ; 20 cm
Nakladnički niz Biblioteka Mansioni : teatrologijska i dramska biblioteka Hrvatskog centra ITI
Napomena Bilješka o autoru: str. 499.
Bibliografska bilješka: 493-495.
Kazala.
Predmetna odrednica Vojnović, Ivo, književnik, 1857-1929 - život i djelo
Šnajder, Slobodan, 1948- (drame)
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (drame)
Fabrio, Nedjeljko, 1937-2018 (djela)
Ivšić, Radovan, 1921-2009 (drame)
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (drame)
Novak, Slobodan, književnik, 1924-2016 (djela)
Prica, Čedo, 1931-2009 (drame)
Prolog (časopis)
krugovaši
dramatizacija
hrvatska drama - 20/21.st.
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
792.2 Drama. Kazališni komadi
Anotacija Hrvatska drama 20. stoljeća svoj najdublji sloj ima u drami "Ekvinocijo" Iva Vojnovića, te s time počinje autorov analitički i interpretativni prohod kroz dramsku literaturu, koji raspoređuje u cjeline Moderni klasici (Ivo Vojnović, Miroslav Krleža, Nedjeljko Fabrio), Modernisti i avangardisti (Janko Polić Kamov, Radovan Ivšić, Srgjan Tucić, Milan Ogrizović i Fran Galović), Krugovaši (Slobodan Novak, Čedo Prica, Antun Šoljan), Na Krležinu tragu (Marijan Matković, Ivan Supek), Krug oko Prologa (Ivo Brešan, Ivan Kušan, Ivan Bakmaz i drugi), Slobodan Šnajder i Varia. U ovoj zadnjoj cjelini bavi se pitanjima dramatizacije i odnosom proze i drame.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-6343-59-1
Građa Knjigaknjiga

GAŠPAROVIĆ, Darko
Dubinski rez : kroz hrvatsku dramu 20. stoljeća / Darko Gašparović. - Zagreb : Hrvatski centar ITI, 2012. - 511 str. ; 20 cm. - (Biblioteka Mansioni : teatrologijska i dramska biblioteka Hrvatskog centra ITI)
Bilješka o autoru: str. 499. - Bibliografska bilješka: 493-495. - Kazala.
ISBN 978-953-6343-59-1


Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica Primorsko-goranske županije
  • Skupni katalog sustava Zaki
Posebne zbirke
  • Zavičajna
  • Rara
  • Bibliotečna
  • Glazbena
  • Filmska
Knjige
  • Novo u knjižnicama
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti