Izabrane književne kritike i eseji / Dalibor Cvitan ; izbor i pogovor Cvjetko Milanja
Autor Cvitan, Dalibor
Nakladnik Zagreb : Stajer-graf, 2004
Materijalni opis 428 str. ; 22 cm
Nakladnički niz Izabrana djela Dalibora Cvitana ; knj. 4
Napomena Str. 409-421: Dalibor Cvitan kao književni kritičar / Cvjetko Milanja.
Str. 423: Bilješka o piscu.
Bibliografija: str. 422.
Predmetna odrednica Cvitan, Dalibor, 1934-1993 - biobibliografski podaci
Kaleb, Vjekoslav, 1905-1996 (Divota prašine)
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (Povratak Filipa Latinovicza)
Slamnig, Ivan, 1930-2001 (Neprijatelj)
Šoljan, Antun, 1932-1993 (Izdajice)
Cvitan, Dalibor, 1934-1993 (književna kritika)
Slaviček, Milivoj, 1929-2012 (poezija)
književna kritika - Hrvatska - 1945/1961.
hrvatska dječja poezija - 19/20.st.
hrvatska poezija - 1945/1977.
žensko pismo
Klasifikacijska oznaka 821.163.42-4 Hrvatska književnost. Eseji
821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Zbirka rasprava o poeziji, prozi, književnosti za djecu te književnoj kritici. Kao književni kritičar autor je u svojim radovima zaokupljen uglavnom hrvatskim piscima druge polovice dvadesetog stoljeća, često svojim suvremenicima, a na isto razdoblje usredotočuje se i kao analitičar hrvatske književne kritike. U njegovu kritičkom pristupu može se uočiti utjecaj većega broja različitih kritičkih praksi, a osobito je primjetno oslanjanje na američki New Criticism.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-6881-23-3
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica Primorsko-goranske županije
  • Skupni katalog sustava Zaki
Posebne zbirke
  • Zavičajna
  • Rara
  • Bibliotečna
  • Glazbena
  • Filmska
Knjige
  • Novo u knjižnicama
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti