Čovjek, prostor, vrijeme : književnoantropološke studije iz hrvatske književnosti / uredile Živa Benčić ... [et al.]
Ostali autori Benčić, Živa [urednica]
Nakladnik Zagreb : Disput, 2006
Materijalni opis 494 str. ; 24 cm
Nakladnički niz Biblioteka Četvrti zid ; knj. 21
Napomena Str. [7]-10: Predgovor / [Živa Benčić i Dunja Fališevac].
Bibliografija uz svako poglavlje.
Summaries.
Predmetna odrednica Vetranović Čavčić, Mavro, 1482-1576 (Remeta)
Grabovac, Filip, ca 1697-1749 (Cvit razgovora naroda i jezika iliričkoga aliti arvackoga)
Slamnig, Ivan, 1930-2001 (Bolja polovica hrabrosti)
Vrkljan, Irena, 1930- (Marina ili o biografiji)
Aralica, Ivan, 1930- (djela)
Drakulić, Slavenka, 1949- (Božanska glad)
Ugrešić, Dubravka, 1949- (djela)
Marinković, Ranko, 1913-2001 (Kiklop)
književnost : antropologija
hrana - književne teme i motivi
književnost - avangarda
hrvatska poezija - 19/20.st.
hrvatska poezija - 15/16.st.
narodni život i običaji - Istra
pučka vjerovanja
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Zbornik koji okuplja tekstove eminentnih hrvatskih književnih teoretičara (Lada Čale Feldman, Nikola Batušić, Viktor Žmegač, Vladimir Biti...), s namjerom proširenja pojmovnih okvira promišljanja književnosti, oslanjajući se na interpretativnu kulturu antropologije Clifforda Geertza, dolazeći do pojma književne antropologije kao zasebne discipline. Na predlošcima hrvatske književnosti, sve tekstove veže jedna od kategorija iz naslova - čovjek, prostor, vrijeme. Knjiga sadrži kazalo imena.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-6770-94-6
Građa Knjigaknjiga

ČOVJEK, prostor, vrijeme : književnoantropološke studije iz hrvatske književnosti / uredile Živa Benčić ... [et al.]. - Zagreb : Disput, 2006. - 494 str. ; 24 cm. - (Biblioteka Četvrti zid ; knj. 21)
Str. [7]-10: Predgovor / [Živa Benčić i Dunja Fališevac]. - Bibliografija uz svako poglavlje. - Summaries.
ISBN 953-6770-94-6


aralica, ivan
aralica, ivan.1930.- .(djela)
avangarda (književnost)
benčić-živa
brezovački, tituš.1757.-1805.(diogeneš)
drakulić, slavenka
drakulić, slavenka.1949.- .(božanska glad)
grabovac, filip
grabovac, filip, ca 1697-1749.(cvit razgovora naro
hrana - književne teme i motivi
hrana.književne teme i motivi
hrvatska književnost - pjesništvo - 15/16.st.
hrvatska književnost - pjesništvo - 19/20.st.
hrvatska književnost-zbornik
hrvatska književnost.zbornik
hrvatska poezija.15.-16. st.
hrvatska poezija.19.-20. st.
istra - narodni običaji
književna antropologija - hrvatska
književna antropologija-hrvatska
književna antropologija.hrvatska
književna povijest dubrovnika
marinković, ranko: kiklop
marinković, ranko.1913.-2001.(kiklop)
narodni običaji.istra
slamnig, ivan: bolja polovica hrabrosti
slamnig, ivan.1930.-3001.(bolja polovica hrabrosti
ugrešić, dubravka.1949.- .(djela)
vetranović čavčić, mavro.1482.-1576.(remeta)
vrkljan, irena: marina ili o biografiji
vrkljan, irena.1930.- .(marina ili o biografiji)
kiklop
avangarda
ivan aralica
dubrovačka književnost
slavenka drakulić
drndić-daša
drndić, daša
držić, džore
dubrovačka renesansna tragedija
fališevac-dunja
filip grabovac
hrvatska
hrvatska književnost
hrvatska književna antropologija
hrvatska književnost - renesansa
hrvatska ljubavna poezija 15. i 16. st.
hrvatska poezija
hrvatska poezija 20. stoljeća
književna antropologija
kritika
kulinarstvo u starijoj hrvatskoj drami
književni lik
likovi
ranko marinković
menčetić, šiško
mitološka bića
pučka vjerovanja
renesansna poezija
slamnig, ivan
dubravka ugrešić
ugrešić, dubravka
vetranović, mavro
irena vrkljan
zbornik
žena u dubrovniku u 15. i 16. st.
marina ivanovna cvetaeva
Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica Primorsko-goranske županije
  • Skupni katalog sustava Zaki
Posebne zbirke
  • Zavičajna
  • Rara
  • Bibliotečna
  • Glazbena
  • Filmska
Knjige
  • Novo u knjižnicama
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.